Kakšna je vaša prva kuharska izkušnja oz. spomin v povezavi s hrano ali kuhanjem?
Prvi spomini sežejo v otroštvo, k obiskom pariških tržnic.
Zakaj ste postali kuhar?
Želel sem delati in živeti s kulinariko.
Vaš kuharski slog?
Moderna klasika.
Po kom se zgledujete pri kuhanju oz. kdo je vaš »kuharski heroj«?
Blizu mi je hrana Hans Haasa in restavracija Tantris.
Najljubše opravilo v kuhinji?
Sestava degustacijskega menija.
Iz katerega živila najraje ustvarjate?
Rad delam s kvalitetnimi sezonskimi živili ne glede na to, kaj je – riba, meso, zelenjava …
Katero jed, ki ste jo skuhali ali jedli, ste si najbolj zapomnili?
Variacijo gosjih jeter, ki jo je v restavraciji Tantris pripravil Hans Haas. Drugače pa ni lepšega kot vonj potice moje mame, ki se zvečer širi po hiši …
Najljubša knjiga o kuhanju (kuharska ali leposlovna, biografska …)?
Jih je preveč, da bi našteval …
Na kaj ste najbolj ponosni?
Na hčerko Sofijo in na Brione.
Ali kaj pogrešate v slovenskem kulinaričnem svetu?
Razgledanost?
Kuharski nasvet našim bralcem?
Živite in jejte sezonsko!