Kakšna je vaša prva kuharska izkušnja oz. spomin v povezavi s hrano ali kuhanjem?

Prvi spomini sežejo v otroštvo, k obiskom pariških tržnic.

Zakaj ste postali kuhar?

Želel sem delati in živeti s kulinariko.

Vaš kuharski slog?

Moderna klasika.

Po kom se zgledujete pri kuhanju oz. kdo je vaš »kuharski heroj«?

Blizu mi je hrana Hans Haasa in restavracija Tantris.

Najljubše opravilo v kuhinji?

Sestava degustacijskega menija.

Iz katerega živila najraje ustvarjate?

Rad delam s kvalitetnimi sezonskimi živili ne glede na to, kaj je – riba, meso, zelenjava …

Katero jed, ki ste jo skuhali ali jedli, ste si najbolj zapomnili?

Variacijo gosjih jeter, ki jo je v restavraciji Tantris pripravil Hans Haas. Drugače pa ni lepšega kot vonj potice moje mame, ki se zvečer širi po hiši …

Najljubša knjiga o kuhanju (kuharska ali leposlovna, biografska …)?

Jih je preveč, da bi našteval …

Na kaj ste najbolj ponosni?

Na hčerko Sofijo in na Brione.

Ali kaj pogrešate v slovenskem kulinaričnem svetu?

Razgledanost?

Kuharski nasvet našim bralcem?

Živite in jejte sezonsko!

OZNAKE