Kuhamo z najboljšimi
- 9 vrhunskih slovenskih chefov
- Temeljiti recepti
- Fotografije korak za korakom
- Kuharski nasveti in namigi
Trda vezava, 112 strani
RAZPRODANO
Cena: 24,80 €
9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi
Knjiga, kakršne še ni bilo: vrhunski chefi Janez Bratovž, Igor Jagodic, Borut Jovan, Tomaž Kavčič, Andrej Kuhar, Marko Pavčnik, Gorazd Potočnik, Uroš Štefelin in Bine Volčič v njej predstavljajo po dva avtorska recepta, korak za korakom z nazornimi fotografijami in kuharskimi triki, zaradi katerih boste njihove jedi lahko poustvarili tudi v domači kuhinji. Ob odličnih receptih se boste naučili vrsto kuharskih tehnik: od priprave svilnatih omak do mariniranja lososa, od domačega kumaričnega olja do pokovke iz svinjske kože, od izdelave zeliščnega solnega žara do dehidracije ribic za ribji čaj namesto ribje juhe ...
Prav posebna kuharska knjiga, ki navdušuje ljubiteljske in profesionalne kuharje, je nastala ob 20-letnici revije Dober tek. Ne gre le za "še eno kuharsko knjigo", temveč knjigo, ki vrhunsko kulinariko na razumljiv način prinaša v domače kuhinje, hkrati pa osvešča o močni slovenski avtorski kuhinji.
9 vrhunskih slovenskih chefov
"Živimo v kulinarično razburljivem času. Iz dneva v dan odkrivamo nove jedi, nove načine priprave in se navdušujemo nad mojstrsko sestavljenimi okusi, ki jih pred nas z veliko domišljije in znanja postavljajo slovenski vrhunski kuharji. Vzpon kulinarike je na vrhuncu, kuhanje pa čisti užitek!"
Urška Petelin
urednica
Kazalo vsebine
Janez Bratovž
- Tunin tatar z gobami in karameliziranimi pistacijami
- Lososov file v tankem vlečenem testu s špinačno in mangovo omako
IGOR JAGODIC
- File zlatovčice v kruhovem ovoju in »ričota« z mlado špinačo, pinjolami in beluši
- Volovski rep s pečenim korenčkom in kruhovim kipnikom
BORUT JOVAN
- Pašteta dimljene šunke v želeju jurke, krema mladega sira in vložen domač »runkl«
- Kremni sataraš z jajcem sous vide in kockami brioša
TOMAŽ KAVČIČ
- Brancinov file na solnem žaru
- Pica na žlico
ANDREJ KUHAR
- Mariniran losos v ovoju črne palačinke, ananasov čatni in crème fraîche z zelenim čajem in kaviarjem
- Sadje v kuhanem vinu s cimetovim sladoledom in karameliziranim biskvito
MARKO PAVČNIK
- Poširan file sulca z zeliščnim nadevom in leča z zelenjav
- Jelenov file s hruškovimi cmoki in smrekovo omak
GORAZD POTOČNIK
- Bučna »panakota« s semeni čija, hitri konopljin biskvit in mandljevi piškotki
- Novoletni lončki presenečenja in mangovo-čokoladni whoopiji
UROŠ ŠTEFELIN
- Kunčji file, nadevan z gosjimi jetri, in prosena kaša na bučni kremi
- Čokoladna tepka s sladoledom iz medenega piva, orehovim in čokoladnim drobljencem
BINE VOLČIČ
- Tortelini s česnom, krompirjem in žafranom v parmezanovi omaki s pečenim češnjevim paradižnikom
- Pečene trlje, pire z algami in kumaričnim oljem, popečena kumara in »ribji čaj«