Druge vsebine
RIBJA ČORBA
Ko si že pred dopustom zaželimo morskega ali počitniškega vzdušja, si ga lahko pričaramo z odličnimi ribjimi jedmi. Tokrat smo izbrali tri juhe, ki bodo našemu vsakdanu dale nekaj mediteranskega, atlantskega in azijskega pridiha. Izraz ribja čorba je sicer rezerviran za enolončnice iz sladkovodnih rib, mi pa smo si pri naslovu privoščili malo umetniške svobode, dali legendarno Ribljo čorbo v predvajalnik in zvočnike na glas ... Prava nostalgija!
ODLIČNA BURRATA
Zagotovo prav dobro poznate mocarelo. Kaj pa burrata? Ste že slišali zanjo? Če bi bili skromni, bi lahko dejali, da je burrata mocarelina nežnejša sestrična, pravi ljubitelji pa bi jo okronali za samo kraljico italijanskih sirov. Ta kremasta sirna specialiteta, ki so jo že pred več kot stoletjem pridelovali v Apuliji in v prevodu pomeni »maslena«, je narejena iz polnomastnega kravjega ali bivoličjega mleka, ki mu dodajo smetano.