Kolikokrat smo že pomislili, kako radi kuhamo in kaj vse je kuhanje! Lahko je le priprava hrane, ki nas nasiti, lahko je tudi priprava hrane, ki nas nasiti in nam zagotovi dovolj zdravih sestavin, ki jih potrebujemo za življenje, lahko pa je vse to in še ljubezen do ustvarjanja, preizkušanja novih okusov, tekstur, jedi, čarobno popotovanje v tuje dežele, spomini na mladost, druženje … kup prijetnosti, ki nas razveseljujejo in nam ponujajo neskončne izzive.
Koliko veselja nam povzroči sprehod po tržnici ali, še bolje, po svojem vrtu, po dobro založeni trgovini z delikatesami, koliko zgodb se skriva v prav vsaki sestavini, ki jo potrebujemo za ustvarjanje okusnega obroka! Koliko zgodb se skriva še v kuhinji, kaj vse bi lahko povedali naši lonci, kozice, pečice, štedilniki in druga kuhinjska oprema, če bi le znali govoriti. In koliko še nedoživetih zgodb jih še čaka!
Veliko je lepih zgodb v življenju. Za nas, ki smo predani kuhanju, jih je veliko povezanih z ustvarjanjem jedi, pa tudi z jedmi, ki so jih drugi ustvarili za nas.
Prihaja pomlad in z njo številni prazniki, ki se jih veselimo: od valentinovega, pusta, dneva žena (in mučenikov), gregorjevega in kar je še drugih pomladanskih praznikov. Počastimo jih z izletom v kulinarično domišljijo in pripravimo sebi in tistim, ki jih imamo radi, nekaj okusnega, presenetljivega, namenimo čas sproščenemu veselju in druženju ob izbranih okusih.
Jedi doživljamo z vsemi čutili. Ta del je racionalen, merljiv. Lahko pa iz njih izžareva tudi ljubezen do kuhanja in ljudi, za katere kuhamo, ta pa je nerazumska in nemerljiva, a da jedem dodatno dimenzijo. Naši gostje bodo to gotovo prepoznali.