Sestavine

  • 4 zrezki (po 160 g)
  • sol
  • ostra moka za pomokanje

pivsko testo

  • 200 g moke
  • 2,5 dl piva
  • 2 rumenjaka
  • 40 g stopljenega masla
  • ščepec soli
  • ščepec kristalnega sladkorja
  • 2 beljaka
  • maščoba za cvrenje

Priprava

1.

Za pivsko testo gladko zmešamo moko s pivom in rumenjaki, nato vmešamo stopljeno maslo, sol in sladkor, potem pa še rahlo stepen beljak.

2.

Zrezke rahlo potolčemo, solimo in pomokamo. V veliki ponvi segrejemo maščobo. Zrezke povaljamo v testu, jih polagamo v vročo maščobo in zlato rumeno ocvremo. Cvremo jih pri nekoliko nižji temperaturi, približno 160 °C. Testo bo postalo mehko kot blazinica, meso v pivskem testu pa bo ostalo zelo sočno.

3.

Ocvrte zrezke razmastimo na kuhinjskih brisačah in jih ponudimo s poljubno prilogo.

Opomba

Recept lahko pripravimo s telečjimi, svinjskimi, piščančjimi ali puranjimi zrezki.

22