Sestavine

  • 250 g zelenih rezancev
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol

paradižnikova omaka

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 majhna čebula
  • 1 strok česna
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
  • 2 žlici paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žlička suhega origana
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • poper

piščančja omaka

  • 400 g piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 90 g blanširanih mandljev
  • 3 dl smetane
  • 60 g masla
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Piščančje meso splaknemo, osušimo in narežemo na tanke trakove. V ponvi na srednje močnem ognju segrejemo maslo, dodamo mandlje in piščančje meso in pražimo 5 do 6 minut, da se meso speče. Medtem v majhni posodi na nizkem ognju zavremo smetano in pustimo vreti približno 10 minut, da smetana povre skoraj za polovico. Prelijemo jo po piščancu in mandljih, premešamo in začinimo. Omako prihranimo na toplem.

2.

Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. V ponvi na srednje močnem ognju segrejemo oljčno olje in na njem zlato popražimo čebulo, nato dodamo česen in pražimo še 1 minuto. Dodamo paradižnik, paradižnikovo mezgo in začimbe ter pustimo, da zavre. Nepokrito kuhamo 15 do 20 minut, dokler se omaka zgosti. Ponev umaknemo z ognja in odstranimo lovorova lista.

3.

V osoljenem kropu skuhamo testenine, jih odcedimo in prenesemo na tople krožnike. Po testeninah razdelimo najprej paradižnikovo omako, nanjo pa damo nekaj žlic piščančje omake.

21