Zelena mineštra s pestom
Zelena mineštra s pestom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2018
ČAS PRIPRAVE: 35 min
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 velika čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 1,4 litra zelenjavne jušne osnove
- sok in lupinica 2 majhnih limon
- 170 g testeninskega rižka
- 120 g graha
- 250 g špinače
- 50 g pesta
ko ponudimo (po želji)
- česnovi kruhki
- 60 g sveže naribanega parmezana
Priprava
Čebulo in stebelno zeleno drobno sesekljamo. V veliki kozici segrejemo olje, nanj stresemo čebulo in zeleno, dodamo ščep soli in pražimo 8 minut, da se zmehčata. Dodamo jušno osnovo, limonovo lupino in sok ter solimo in popramo. Vmešamo testeninski rižek in kuhamo 5 minut, nato dodamo grah in špinačo in kuhamo še 5 minut. Vmešamo pesto in po potrebi še začinimo.
Kruhke pogrejemo, juho pa razdelimo v skodele in jo po želji posujemo s parmezanom. Kruhke položimo na juho in ponudimo.
Nasvet
Recept za zelenjavno jušno osnovo lahko najdete na tej povezavi.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.