Sestavine

  • 1 l mleka
  • 200 g pšeničnega zdroba
  • 150 g sladkorja
  • 7 jajc
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • naribana lupinica 1 limone

malinova omaka

  • 250 g malin
  • 100 g sladkorja (oziroma po okusu)
  • jedilni škrob (po potrebi)
  • sveže ali vložene breskve in maline za oblogo
  • sladka smetana, ko postrežemo

Priprava

1.

V kozici zavremo 8 dl mleka s polovico sladkorja, vaniljevim sladkorjem in limonovo lupinico.

2.

Posebej v 2 dl hladnega mleka gladko razmešamo 7 rumenjakov in zdrob ter mešanico zakuhamo v vrelo mleko. Med stalnim mešanjem kuhamo 8 do 10  minut.

3.

Medtem iz beljakov in preostale polovice sladkorja stepemo trd sneg in ga zamešamo v vreli zdrob. Z nastalo maso napolnimo pravokoten tortni obod velikosti 20 x 30 cm in jo ohladimo. Hladnemu zdrobu odstranimo obroč.

4.

Pripravimo malinovo omako: iz malin in sladkorja skuhamo gosto maso in jo prepasiramo (po potrebi jo zgostimo z malo škroba). Omako ohladimo.

5.

Sladico obložimo z malinami in narezanimi breskvami, narežemo na rezine ali kocke ter ponudimo z malinovo omako in stepeno sladko smetano.

Nasvet

Če nimamo pravokotnega modela, lahko uporabimo okroglega s premerom 28 cm.

3