Sestavine

  • 450 g pečenic
  • 50 g svežih belih krušnih drobtin
  • 1 žlička nasekljanih lističev timijana ali rožmarina
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 500 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 300 g peresnikov
  • ½ majhne glave ohrovta
  • 250 g mocarele
  • sol
  • 2 žlici sveže naribanega parmezana

Priprava

1.

Pečenice prerežemo in iz ovoja iztisnemo mesno maso. Maso za pečenice zmešamo s kruhovimi drobtinami in timijanom ali rožmarinom ter oblikujemo 20 malih kroglic. Ohrovt očistimo, operemo in narežemo na centimeter široke trakove.

2.

V kozici segrejemo olje in kroglice pečemo 10 minut, da lepo porjavijo. Dodamo pasiran paradižnik in mezgo, kozico pokrijemo in dušimo 20 minut.

3.

Medtem v slani vodi skuhamo peresnike po navodilu z embalaže, zadnjih 5 minut kuhanja pa v lonec dodamo ohrovt. Testenine in ohrovt odcedimo, zmešamo s paradižnikovo omako s kroglicami in preložimo v nepregorno posodo.

4.

Pečico segrejemo na 200 °C. Mocarelo narežemo na kocke in jih po vrhu vtisnemo v testenine. Posujemo še s parmezanom in pečemo 15 do 20 minut, da jed zabrbota in se po vrhu zapeče.

17