Začinjeni jajčevci na žaru
Začinjeni jajčevci na žaru
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2013
KOLIČINA: za 4–6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 800 g jajčevcev
- sol
- karijeva pasta
- mešanica provansalskih zelišč
Priprava
Jajčevce operemo, osušimo in narežemo na 2 cm debele kolute. Vsak kolut posebej po sredini zarežemo toliko, da se rezini še držita skupaj. Jajčevce nasolimo in jih pustimo 20 minut, nato jih speremo s toplo vodo, osušimo in razdelimo na polovico.
Polovico jajčevcev v sredini namažemo z malo karijeve paste (količina paste naj ne bo prevelika), drugo polovico jajčevcev pa z mešanico provansalskih zelišč. Tako pripravljene jajčevce spečemo na žaru.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.