Vzhodnjaška korenčkova solata
Vzhodnjaška korenčkova solata
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2015
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Solata, odišavljena z vodo cvetov pomarančevca, kuminom in meto, se prileže zlasti k pikantnim mesnim jedem.
Sestavine
- ½ žličke vode pomarančnih cvetov
- ½ žličke mletega kumina (orientalske kumine)
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- sok ½ limone
- 500 g korenja
- dobra pest majhnih metinih listkov
- sol
- poper
Priprava
Vodo pomarančnih cvetov, kumin, olje, limonov sok ter malo soli in popra damo v kozarec z navojnim pokrovčkom. Kozarec dobro zapremo in močno pretresemo, da se vse sestavine dobro premešajo.
Korenje naribamo in ga damo v skledo skupaj z metinimi listki. Zabelimo ga s prelivom, solimo, popramo in dobro premešamo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.