Vroča čokolada s snežnimi kepicami
Vroča čokolada s snežnimi kepicami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2015
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 4 skodelice
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 l mleka
- 200 g kakovostne temne čokolade
- 1 strok vanilje
- 2 žlički jedilnega škroba
- sladkor po okusu
- drobni španski vetrci (za male snežne kepice)
- cimet in nageljnove žbice (po želji)
Priprava
V majhno kozico nalijemo mleko in dodamo po dolgem prerezan strok vanilje. Na šibkem ognju segrevamo do vrenja.
Medtem v skodelici gladko zmešamo škrob, sladkor in malo mleka ter prilijemo v vroče mleko. Na srednje močnem ognju kuhamo približno minuto. Vmešamo še na koščke nalomljeno čokolado ter z metlico mešamo, da se čokolada popolnoma stopi in nastane gosta zmes. Če želimo, jo lahko začinimo tudi s cimetom ali nageljnovimi žbicami.
Vročo čokolado nalijemo v lične lončke ali kozarčke, potresemo s snežnimi kepicami in se z njo takoj posladkamo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.