Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 nasekljana čebula
  • 1 strt strok česna
  • 1 žlica posušenih mešanih zelišč (timijan, origano)
  • 500 g mletega puranjega mesa
  • 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
  • 1 velika bučka
  • 4 žlice svežih krušnih drobtin
  • 3 žlice naribanega parmezana

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 3 minute pražimo čebulo, česen in 2 žlički zelišč, da se čebula začne mehčati. Dodamo meso in ga prepražimo. V ponev vlijemo sesekljane pelate in kuhamo še 5 minut.

2.

Bučko narežemo na 4 cm debele kolobarje in jim odstranimo sredico s semeni. Izdolbene kolobarje razporedimo po pekaču in jih napolnimo z mesnim nadevom. Pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 30 minut.

3.

Medtem preostala zelišča zmešamo z drobtinami in parmezanom. Bučne kolobarje vzamemo iz pečice, jih odkrijemo in posujemo z zeliščno-sirovo mešanico. Vrnemo jih v pečico za 10 minut, da se zeliščna skorjica zlato rjavo zapeče in bučno meso zmehča.

Nasvet

Namesto puranjega mletega mesa lahko uporabimo tudi drugo mleto meso. Tudi sveže krušne drobtine lahko nadomestimo s suhimi drobtinami.

31