Sestavine

  • 3 žlice majoneze
  • 1 žlica čilijeve marmelade ali sladke čilijeve omake
  • 4 štručke za hotdoge
  • 5 dl olja za cvrenje
  • 50 g koruznega škroba
  • 30 g moke
  • 0,8 dl hladnega piva (ležak)
  • sol
  • 300 g mešane zelenjave (mi smo uporabili bučko, jajčevec in rdečo papriko)
  • 2 mladi čebulici
  • 2 žlici soljenih arašidov

Priprava

1.

Majonezo zmešamo s čilijevo marmelado. Štručke prerežemo. Zelenjavo narežemo na kose, mladi čebulici pa na tanke rezine. Arašide grobo nasekljamo.

2.

V težki kozici segrejemo olje na 180°C ali toliko, da košček zelenjave, ki ga za poskus vržemo vanj, porjavi v 20 sekundah. Velik plitev pekač obložimo s kuhinjskim papirjem. V skledi zmešamo škrob, moko, pivo in dober ščep soli.

3.

Narezano zelenjavo po porcijah polagamo v pivsko testo, da je enakomerno oblita, in jo zlato rjavo ter hrustljavo ocvremo – trajalo bo 2 do 3 minute. S penovko jo poberemo iz olja, odložimo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo, in posolimo.

4.

Zelenjavo v tempuri razdelimo v štručke, pokapamo z majonezo, obložimo z mlado čebulico in posujemo z arašidi.

2