Vegansko maslo
Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski.
Vegansko maslo
Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, September 2024
ČAS PRIPRAVE: 5 min + hlajenje čez noč
KOLIČINA: približno 375 g
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlička jabolčnega kisa
- 1 žlička grobe morske soli
- 2 žlički kvasnih kosmičev
- akvafaba (tekočina) iz 1 pločevinke
- ščep mlete kurkume (po želji)
- 225 g deviškega kokosovega olja
- 2 žlici hladno stiskanega repičnega olja
Priprava
V mešalnik damo kis, sol, kvasne kosmiče, akvafabo in po želji kurkumo. Zmeljemo, da se vse dobro premeša.
Medtem ko je mešalnik vključen, počasi prilijemo stopljeno in ohlajeno kokosovo olje, nato pa še repično olje. Medtem ves čas mešamo toliko časa, da nastane gosta masa. Postrgamo jo v kvadratno posodico in pokrijemo. Čez noč postavimo v hladilnik, da se strdi. Pokrito vegansko maslo se v hladilniku obdrži 2 tedna.
Kvasni kosmiči
so neaktivna oblika kvasa. Imajo nežen okus po siru in so brez sestavin živalskega izvora. So priljubljen dodatek veganskim jedem, saj jim dodajo tisto čudovito slastno dimenzijo okusa (umami). Najdete jih na policah s posebno prehrano.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.