Sestavine

  • 600 g kuhanih in narezanih govejih vampov
  • 100 g kruha
  • goveja jušna osnova (ali voda)
  • sol
  • poper
  • piment
  • 100 g suhe slanine
  • 1 čebula
  • 100 g jušne zelenjave
  • 1 paradižnik
  • nariban parmezan, ko postrežemo

Priprava

1.

V kozici v pol litra goveje jušne osnove ali vode skuhamo kruh, da se razpusti. Zalijemo s še več goveje jušne osnove ali vode, solimo, popramo in začinimo z malo pimenta.

2.

Slanino drobno narežemo, jo stresemo v ponev in na njej popražimo sesekljano čebulo ter na rezance narezano jušno zelenjavo. Popraženo slanino in zelenjavo stresemo v juho, dodamo narezane vampe, na kocke narezan paradižnik in kuhamo še približno 15 minut. Nato juho postrežemo, posuto z naribanim parmezanom.

16