Sestavine

  • 250 g ostre moke
  • 250 g mehke moke
  • 5 jajc
  • 5 dl mleka
  • 2 dl olja
  • 1 poravnana žlička soli
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • olje za cvrenje

preliv

  • 1 kg sladkorja (za preliv oz. agdo)
  • 2 limoni

Priprava

1.

V skledi zmešamo obe moki, 2 žlici sladkorja in sol. V kozici zmešamo mleko in olje ter zavremo, nato vmešamo suhe sestavine. Na zmernem ognju kuhamo 5 minut, medtem mešamo, da ne nastanejo grudice. Odstavimo in pustimo, da se mešanica ohladi.

2.

V maso dodamo jajca in spet gladko razmešamo, da bo testo brez grudic. Maso nadevamo v vrečko za brizganje z zvezdastim nastavkom in nabrizgamo 8 do 10 cm dolge kose, ki jih zlato ocvremo v olju.

3.

Pripravimo preliv oziroma agdo iz 1 kg sladkorja, 5 dl vode in soka 2 limon. Z njim prelijemo tulumbe in pustimo, da se ohladijo.

3