Sestavine

  • 4 žličke oljčnega olja
  • 2 žlici limonovega soka
  • 2 zdrobljena stroka česna
  • sol
  • 3 zreli podolgovati paradižniki (npr. sorte san marzano ali roma)
  • 4 fileji trske brez kože (vsak pribl. 170 g)
  • manjša pest sveže bazilike
  • 1 žlica popraženih pinjol

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 ˚C. Paradižnike narežemo na četrtine, baziliko pa grobo natrgamo. V nizki posodi zmešamo olje, limonov sok, česen in dovolj soli. V tako pripravljeni marinadi povaljamo najprej paradižnike in jih odložimo na eno stran pekača.

2.

V marinadi povaljamo še ribje fileje, začinimo jih s soljo in damo k paradižnikom. Vse skupaj pečemo približno 15 minut oziroma tako dolgo, da se fileji spečejo. Damo jih na tople postrežne krožnike, na katere razporedimo tudi paradižnik, posut z baziliko in pinjolami. Prelijemo z malo soka od pečenja, postrežemo pa s kuhanim novim krompirjem ali hrustljavim kruhom, ki ga lahko pomakamo v sok od pečenja.

14