Sestavine

  • 4 fileji piščančjih prsi brez kože
  • lupinica in sok 2 limet
  • 2 žlički zdrobljenega črnega popra
  • 1 žlica sončničnega olja
  • sol
  • 8 tortilj

avokadov namaz (gvakamole)

  • 1 majhen zrel paradižnik
  • 2 avokada
  • sok 1 limete
  • majhna pest sesekljanega koriandra ali peteršilja
  • 1 drobno sesekljana majhna rdeča čebula
  • čili ali tabasko
  • nekaj listov mehke zelene solate
  • 150 g manj mastnega jogurta

Priprava

1.

Vsak file piščančjih prsi narežemo na 6 trakov. Sok in lupino 2 limet zmešamo z oljem, malo soli in zdrobljenim poprom, prelijemo po piščancu in dobro premešamo. Piščanca pečemo v rebrasti ponvi za žar 6 do 8 minut in večkrat obrnemo, da se enakomerno speče in lepo obarva.

2.

Paradižnik nasekljamo in damo v skledo. Ob avokada razpolovimo in olupimo. Meso narežemo na večje kose, z vilicami grobo zmečkamo in dodamo k paradižniku. Pokapljamo z limetinim sokom, dodamo koriander ali peteršilj in čebulo. Po želji lahko dodamo čili ali tabasko. Solimo in popramo ter dobro premešamo.

3.

Tortilje pogrejemo v mikrovalovni ali klasični pečici, v skladu z navodili na embalaži. Obložimo jih z malo namaza gvakamole, zeleno solato in piščancem. Pokapljamo z jogurtom, zavijemo in uživamo.

Nasvet

Mehiški namaz gvakamole lahko kupimo že pripravljen ali pa ga naredimo sami. 

Če gvakamoleja ne bomo takoj uporabili, mu dodamo avokadovo koščico, ki prepreči porjavitev, skledo pokrijemo s folijo in shranimo v hladilniku.

35