Sestavine

  • 450 g pustega ramsteka
  • 2 žlici worcestrske omake
  • 2 žlički grobo mletega črnega popra

solata

  • 250 g svedrčkov ali drugih kratkih testenin
  • 1 šopek mlade čebulice
  • 3 rdeče paprike
  • prgišče listov bazilike

preliv

  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 2–3 žlice sveže nastrganega hrena (po okusu)
  • sol

Priprava

1.

Meso 10 minut mariniramo v worcestrski omaki in ga potresemo s poprom.

2.

Paprike spečemo na žaru, da se naredijo črni mehurji, nato jim odstranimo kožico in seme ter jih narežemo na široke trakove. Testenine skuhamo po navodilih na ovitku, jih odcedimo in zmešamo s tanko narezanimi mladimi čebulicami, trakovi paprike in natrganimi listki bazilike. Zmešamo sestavine za preliv in postavimo na stran.

3.

Žar ali rebrasto ponev zelo močno segrejemo. Ramstek pečemo na vsaki strani 3 minute oziroma čas peke prilagodimo željam jedcev. Razrežemo ga na debele rezine, dodamo testeninam, prilijemo preliv in premešamo. Po okusu še solimo in popramo ter postrežemo.

3