Sestavine

  • 1 rdeča čebula
  • 1 žlica šerijevega kisa
  • pest peteršilja
  • 4 zreli paradižniki
  • 2 žlički odcejenih kaper
  • 250 g kuhane rjave leče
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 8 rezin pršuta
  • meso 2 kuhanih piščančjih prsi
  • 100 g rukole
  • sol
  • poper
  • po želji še malo olja in kisa za preliv

Priprava

1.

Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Stresemo jo v skledo, prelijemo s kisom ter začinimo s soljo in poprom. Pustimo jo počivati 10 minut, da se malo zmehča.

2.

Medtem peteršilj operemo in drobno nasekljamo. Paradižnike narežemo na koščke. Meso natrgamo na manjše kose.

3.

V drugi, večji skledi zmešamo paradižnik s peteršiljem in kaprami. Malo pred postrežbo lečo stresemo v cedilo in jo prelijemo z vrelo vodo. Dobro jo odcedimo, stresemo v skledo s paradižnikom in dodamo čebulo s kisom. Solato pokapljamo z oljčnim oljem, po želji še malo solimo, previdno premešamo, razdelimo na krožnike in obložimo s pršutom, piščančjim mesom in rukolo. Če želimo, lahko solato prelijemo še z malo olja in kisa ter postrežemo.

23