Sestavine

  • 400 g testenin v obliki riža
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 srce stebelne zelene*
  • 1 rdeča čebula
  • 3 stroki česna
  • 800 g češnjevega paradižnika iz pločevinke
  • 250 g mladih špinačnih listov
  • 10 izkoščičenih črnih oliv
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • 1 žlica nasekljanih metinih listov
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Tudi liste zelene nasekljamo. Testenine skuhamo po navodilu z embalaže, odcedimo, splaknemo pod hladno vodo, ponovno odcedimo in zmešamo s pol žlice oljčnega olja.

2.

Medtem v veliki ponvi segrejemo preostalo olje. Dodamo čebulo in zeleno, malo solimo in pražimo 8 minut, da se zelenjava zmehča. Priložimo česen, pražimo še minuto, nato v ponev stresemo češnjev paradižnik in kuhamo 10 minut. Dodamo špinačo, ponev pokrijemo, da špinača ovene, nato vmešamo še testenine, olive, drobnjak in meto. Začinimo s soljo in poprom ter postrežemo.

Opomba

*Srce so središčni, najmehkejši listi stebelne zelene.

26