Sestavine

  • 1 dl oljčnega olja
  • 4 stroki česna
  • 1 ne prehudo pekoč feferonček (peperončino)
  • 3 dl nesoljene ribje jušne osnove
  • 4 kvadratki alg kombu
  • 1 list alg nor
  • 400 g špagetov (najbolje vrste alla chitarra)
  • 20 g tunine botarge

Priprava

V hladno ponev damo olje in na nizkem ognju porumenimo 4 cele stroke česna. Dodamo feferonček in 3 dl nesoljene ribje jušne osnove. Dodamo še alge, najprej alge kombu in nato alge nori, ter mešamo, da se stopijo. Omako pokuhamo in dodamo špagete, po približno 15   minutah bodo kuhane na zob (al dente). Testenine med kuhanjem vpijejo vso tekočino, če je zmanjka in so testenine še trde, lahko dodamo še malo ribje jušne osnove. Ko so testenine kuhane, jih prestavimo na krožnik in dodamo tunino botargo (po želji lahko tudi več ali manj, saj ima botarga zelo intenziven okus).

6