Teletina s špinačo in paradižnikom
Špinača in paradižnik naredita teletino še slajšo, da se v ustih kar topi.
Teletina s špinačo in paradižnikom
Špinača in paradižnik naredita teletino še slajšo, da se v ustih kar topi.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2011
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 400 g teletine od stegna (frikando)
- sol
- poper
- 1 žlica gorčice
- malo olja
- 200 g sveže špinače
- 200 g češnjevega paradižnika
- 50 g parmezana
- nariban muškatni orešek
- parmezanovi ostružki za posip
Priprava
Meso splaknemo in osušimo, odstranimo morebitno maščobo in kite ter rahlo natremo s soljo, poprom in gorčico. Pečico segrejemo na 200 °C.
Začinjeno meso z vseh strani močno popečemo na vročem olju, nato pa pečemo v pečici približno 25 minut (odvisno od debeline mesa). Ne pečemo ga predolgo, saj mora meso ostati znotraj lepo sočno.
Podobni recepti
Špargljeva pita s teletino
Poširana teletina s pomladansko zelenjavo
Kuhana teletina s kruhovim hrenom
Špinačo temeljito operemo in odstranimo peclje. Paradižnike operemo in razrežemo na četrtine. Špinačo blanširamo v malo posoljene vode. Začinimo jo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
Pet minut pred koncem pečenja meso potresemo z naribanim parmezanom. Pečeno teletino narežemo na primerne kose in serviramo z blanširano špinačo in paradižnikom. Okrasimo z ostružki parmezana in ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.