Sestavine

  • 4 telečji zrezki

omaka

  • 600 g jurčkov
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice olja
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 0,5 dl belega vina
  • 2 dl mesne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • maslena kocka za zgoščevanje
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Jurčke očistimo in narežemo na lističe. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Zrezke rahlo opečemo, jih začinimo s soljo in poprom ter shranimo na toplem.

2.

V primerno veliki ponvi segrejemo olje, na njem zarumenimo čebulo, dodamo jurčke in česen in vse skupaj popečemo. Zalijemo z belim vinom, in ko vino izpari, dolijemo še mesno osnovo. Zavremo in zgostimo z masleno kocko. Prilijemo še sladko smetano in dodamo peteršilj. Omako kuhamo do želene gostote, nato jo začinimo s soljo in poprom.

3.

V omako položimo zrezke in jih dušimo približno minuto. Postrežemo z ocvrtki iz paljenega testa ali drugo prilogo.

Nasvet

Na enak način lahko pripravimo tudi svinjske ali puranove zrezke.

48