Sestavine

  • 50 g moke
  • sol in poper
  • 3 telečji zrezki po pribl. 150 g
  • 6 listov žajblja
  • 6 rezin pršuta
  • 1 žlica oljčnega olja
  • košček masla
  • 2 dl desertnega vina marsala
  • sok ½ limone

ko postrežemo

  • pečen krompir
  • zelena solata

Priprava

1.

Moko pomešamo s soljo in poprom. Zrezke potolčemo, da so debeli približno 0,5 cm. Na vsak zrezek položimo list žajblja in ga ovijemo v dve rezini pršuta. Na vrh položimo še en žajbljev list in z dlanjo vse skupaj močno pritisnemo ob meso. Zrezke rahlo pomokamo z začinjeno moko.

2.

V veliki ponvi segrejemo olje in maslo ter zrezke pečemo 4 do 5 minut na vsaki strani. Preložimo jih na krožnik, v ponev pa vlijemo vino. Počasi kuhamo, da nastane omaka, pri tem pa postrgamo vse zapečene delce z dna ponve. V omako damo še limonov sok po okusu in pečene zrezke s pršutom in žajbljem ter jih segrejemo. Postrežemo jih s pečenim krompirjem in skledo zelene solate.

26