Sestavine

  • 2 telečja fileja po 200 g
  • 6 tankih rezin jajčevca
  • 8 šalotk
  • 0,5 dl portskega vina
  • 1,5 dl rdečega vina
  • 1 žlica masla

koromačev praženec

  • 1 debel krompir
  • ½ glavice koromača
  • sol
  • poper
  • olje za peko

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. V kozico nalijemo obe vini. Dodamo olupljene šalotke in jih skuhamo do mehkega. Meso solimo in popramo, nato fileja ovijemo z rezinami jajčevca.

2.

Za koromačev praženec olupimo krompir in ga narežemo na tanke rezine (najbolje z rezalnim strojčkom ali mandolino). Koromač očistimo in narežemo na tanke lističe.

3.

V ponvi močno segrejemo olje in meso popečemo po obeh straneh, nato ga pečemo še v pečici 10 minut, da je v prerezu lepe rožnate barve.

4.

V teflonski ponvi močno segrejemo olje. Krompirjeve in koromačeve rezine na eni strani hitro popražimo ter solimo in popramo. Praženec obrnemo z lopatico in spražimo še na drugi strani, da se enakomerno rjavo obarva.

5.

Šalotke poberemo iz prevretka. V prevretek damo žlico masla, stepemo in začinimo. Meso vzamemo iz pečice. Na ogreta krožnike položimo najprej koromačev praženec, nato pa še pečen telečji file in šalotko. Jed okrasimo z vinskim maslom in postrežemo.

2