Sestavine

  • 8 rezin pancete
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 rezine telečjih jeter (pribl. 500 g)
  • 50 g masla
  • majhen šopek žajblja
  • ½ majhnega šopka timijana
  • 4 šalotke
  • 300 g mešanih gob
  • lupina in sok ½ limone
  • sol
  • poper
  • 4 rezine kruha

Priprava

1.

Osmukamo lističe timijana in žajblja in večino žajbljevih listov sesekljamo. Šalotko olupimo in narežemo na tanke rezine. Gobe očistimo in narežemo, če so velike. Panceto hrustljavo popečemo v ponvi in jo odložimo na kuhinjsko brisačko.

2.

V ponvi močno segrejemo olje in jetra pečemo na vsaki strani 1 do 2 minuti, da so v notranjosti še rožnata. Proti koncu peke v ponev dodamo polovico masla, in ko se stopi, z njim polivamo rezine jeter. Odložimo jih na pladenj, pokrijemo s folijo in pustimo počivati 10 do 15 minut.

3.

V ponev damo sesekljan žajbelj, lističe timijana, šalotko, gobe in rezance limonove lupine. Na zelo močnem ognju pražimo nekaj minut, nato dodamo limonov sok, malo soli in popra. Dušimo še 3 do 5 minut, da se naredi omaka in se gobe skuhajo.

4.

V majhni kozici segrejemo preostalo maslo, da se začne peniti. Dodamo cele žajbljeve liste, pražimo jih nekaj minut, da postanejo hrustljavi, in jih odložimo na kuhinjsko brisačko.

5.

Rezine kruha popečemo in nanje naložimo jetra, ki jih obložimo z gobovo zmesjo, na vrh pa položimo panceto in hrustljav žajbelj. Takoj postrežemo.

15