Sestavine

  • 2 pomaranči
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 2 žlički bistrega medu
  • 1 strok česna
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 svinjski kotleti brez kosti, vsak pribl. 180 g
  • 100 g vodne kreše
  • 1 lepo zrel avokado
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Česen olupimo in stremo. Lupino ene pomaranče naribamo, nato pomarančo filiramo, da dobimo krhlje brez kožic. Iz druge pomaranče iztisnemo sok. Pomarančno lupinico zmešamo s polovico soka, balzamičnim kisom, medom in česnom ter postavimo na stran. Za preliv stepemo preostali sok z gorčico in žlico olja ter malo soli in popra.

2.

V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem z obeh strani opečemo kotlete, skupaj 5 minut. Dodamo balzamično mešanico, solimo, popramo in zavremo. Kotlete dušimo še 10 minut, da se zmehčajo, občasno jih obrnemo.

3.

Avokado narežemo na koščke in ga zmešamo z vodno krešo, pomarančnimi fileji in pripravljenim prelivom ter postrežemo s kotleti.

8