Svinjske zarebrnice z zeljnato solato z jabolki
Pripravite te svinjske zarebrnice, če imate doma ne svež bel kruh
Svinjske zarebrnice z zeljnato solato z jabolki
Pripravite te svinjske zarebrnice, če imate doma ne svež bel kruh
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2011
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti in maščobe (po 150–180 g)
- 2 rezini belega kruha od prejšnjega dne
- pest lističev žajblja
- 30 g naribanega parmezana
- 1 jajce
- 2 žlici olja
zeljnata solata
- ½ glave belega zelja
- 2 rdeči jabolki
- 4 žlice pinjenca ali manj mastnega jogurta
- sol
- poper
Priprava
Sveže zelje naribamo (ali narežemo) na rezance in solimo. Meso začinimo, položimo med dve plasti prozorne kuhinjske folije in ga z valjarjem stanjšamo na približno 1 cm. Kruhu odstranimo skorjo in ga v sekljalniku zdrobimo v drobtine. Dodamo žajbelj in nekajkrat na kratko poženemo sekljalnik, da liste grobo seseklja. Drobtine zmešamo s parmezanom in jih damo na večji krožnik. Začinimo jih s poprom. Jajce razžvrkljamo.
Vsako zarebrnico pomočimo v jajce, jo odcedimo in položimo na drobtine. Z obeh strani jo obdamo z drobtinami, rahlo pritisnemo in odložimo na drug krožnik.
Podobni recepti
Svinjske zarebrnice na žaru z zelišči in limono
Svinjske zarebrnice s koromačevo solato
V veliki ponvi segrejemo olje in zarebrnice na vsaki strani pečemo 3 do 4 minute.
Medtem pripravimo solato. Jabolka razrežemo na četrtine, odstranimo peščišča in jih narežemo na krhlje. Zmešamo jih z naribanim zeljem in prelijemo s pinjencem ali jogurtom. Zarebrnice postrežemo z zeljnato solato.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.