Svedrčki z jajčevci in slanino
Svedrčki z jajčevci in slanino
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2013
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velik jajčevec
- 100 g slanine
- 2 stroka česna
- 1 rdeč čili
- 800 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 300 g svedrčkov
- sol
- poper
- nariban parmezan za posip
Priprava
Jajčevec narežemo na majhne kocke, slanino grobo nasekljamo. Česen olupimo in stremo, čili drobno sesekljamo.
V ponvi segrejemo oje in približno 8 minut pražimo kocke jajčevca, da se zmehčajo. Dodamo slanino in jo prepražimo, nekaj minut pred koncem praženja dodamo še česen in čili. Nato vlijemo sesekljan paradižnik, zvišamo temperaturo, omako solimo, popramo in kuhamo približno 10 minut, da se nekoliko zgosti. Večkrat jo premešamo.
Medtem skuhamo testenine, jih odcedimo in zmešamo z omako. Postrežemo jih z naribanim parmezanom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.