Sestavine

  • 1 list alg nori
  • 200 g belega rakovičjega mesa
  • 4 žlice majoneze
  • lupinica in sok 1 limone
  • sol
  • 1 avokado
  • 1–2 žlički vasabija (odvisno, kako pekoče nam je všeč)
  • 4 štručke za hotdoge

Priprava

1.

List nori opečemo v suhi ponvi na visoki temperaturi, da postane hrustljav. Pustimo, da se ohladi, nato ga narežemo na trakce.

2.

Rakovičje meso zmešamo z 1 žlico majoneze, limonovo lupinico in polovico soka ter solimo. Avokado olupimo, mu odstranimo koščico in ga narežemo na rezine, nato ga pomešamo s preostalim limonovim sokom, preostalo majonezo pa zmešamo z vasabijem.

3.

Rakovičje meso in avokado razdelimo v prerezane štručke, pokapamo z vasabijevo majonezo in obložimo s trakci norija.

Nasvet

Namesto rakovice lahko uporabimo drobno sesekljane kuhane in oluščene kozice ali meso drugih rakov.

2