Sušidog z rakovico
Hotdog z rakovico, zakaj pa ne?!
Sušidog z rakovico
Hotdog z rakovico, zakaj pa ne?!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Junij 2019
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 list alg nori
- 200 g belega rakovičjega mesa
- 4 žlice majoneze
- lupinica in sok 1 limone
- sol
- 1 avokado
- 1–2 žlički vasabija (odvisno, kako pekoče nam je všeč)
- 4 štručke za hotdoge
Priprava
List nori opečemo v suhi ponvi na visoki temperaturi, da postane hrustljav. Pustimo, da se ohladi, nato ga narežemo na trakce.
Rakovičje meso zmešamo z 1 žlico majoneze, limonovo lupinico in polovico soka ter solimo. Avokado olupimo, mu odstranimo koščico in ga narežemo na rezine, nato ga pomešamo s preostalim limonovim sokom, preostalo majonezo pa zmešamo z vasabijem.
Rakovičje meso in avokado razdelimo v prerezane štručke, pokapamo z vasabijevo majonezo in obložimo s trakci norija.
Nasvet
Namesto rakovice lahko uporabimo drobno sesekljane kuhane in oluščene kozice ali meso drugih rakov.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.