Šunka v solati z grahom in krešo
Šunka v solati z grahom in krešo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2017
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 750 g oluščenega svežega graha (ali zamrznjenega)
- 700 g ohlajene kuhane ali pečene šunke
- velika pest peteršiljevih lističev
- šopek mlade čebulice
- velika pest vodne kreše
preliv
- 7 žlic hladno stiskanega repičnega olja
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 3 žlice ostre gorčice
- sol
- poper
Priprava
Grah kuhamo v velikem loncu osoljene vode približno 3 minute (ali 1 minuto, če imamo zamrznjenega). Odcedimo ga in oplaknemo z mrzlo vodo, da ustavimo kuhanje. Stepemo vse sestavine za preliv, da dobimo emulzijo.
Šunko natrgamo na kose in jo v veliki skledi zmešamo z grahom, sesekljanim peteršiljem in prelivom, nato solato preložimo na velik servirni pladenj ali na posamezne krožnike. Posujemo z mlado čebulico, narezano na kolobarčke, in vodno krešo ter postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.