Sestavine

krema

  • 3 listi želatine
  • 250 g jagod
  • 5 žlic sladkorja v prahu
  • 2,5 dl sladke smetane

testo

  • 2,5 dl vode
  • 50 g masla
  • ščepec soli
  • 150 g moke
  • 4 jajca
  • 1 žlička pecilnega praška
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1.

Najprej pripravimo kremo. Želatino namočimo v hladni vodi. Jagode operemo in očistimo. Dobro polovico jagod (150 g) zmešamo v kašo s 4 žlicami sladkorja v prahu. Preostale jagode narežemo na rezine.

2.

Želatino dobro ožmemo, raztopimo v vodni kopeli in vmešamo v jagodno kašo. Sladko smetano čvrsto stepemo s preostalim sladkorjem v prahu in prav tako vmešamo v jagodno kašo. Kremo damo za pol ure v hladilnik.

3.

Testo pripravimo tako, da v kozici zavremo vodo z maslom in soljo. V vrelo vodo potem naenkrat vsipamo moko in s kuhalnico mešamo toliko časa, da se masa loči od dna kozice. Posodo odstavimo s kuhališča in vmešamo eno jajce. Ko se testo ohladi, postopoma vmešamo še preostala jajca. Nazadnje vmešamo pecilni prašek.

4.

Testo napolnimo v brizgalno vrečko z velikim zvezdastim nastavkom in na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, nabrizgamo srčke. Pečemo jih v prej ogreti pečici pri 170 °C približno pol ure. Ko se eklerji ohladijo, jih z žagastim nožem prečno prerežemo, napolnimo s kremo in jagodami ter po želji potresemo s sladkorjem v prahu.

Nasvet

Oglejte si tudi tehniko priprave kuhanega testa korak za korakom.

26