Tortiljni zvitki
Iz rubrike Otroci kuhamo
Tortiljni zvitki
Iz rubrike Otroci kuhamo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2013
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
STAROST: 4–8 let
Sestavine
- 4 tortilje
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici majoneze
- nekaj rezin piščančje salame, šunke ali kuhanega pršuta
- 150 g naribanega sira
- zelena solata
- 2 paradižnika
- kuhana koruza iz pločevinke
Priprava
Solato operi, osuši in jo natrgaj na manjše kose. Paradižnik nareži na rezine. Kislo smetano zmešaj z majonezo.
Ponev (brez olja) pristavi na ogenj in v njej pogrej vse tortilje z obeh strani.
Tortilje enakomerno premaži z mešanico smetane in majoneze. Po tortiljah razporedi še salamo, solato, paradižnik in sir. Potresi z malo kuhane koruze.
Nadevane tortilje zvij in zvitke prereži na pol. Da jih boš lažje postregel, jih lahko spneš z zobotrebcem.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.