Sestavine

  • 450 g mešane zelene spomladanske zelenjave: stročji fižol, beluši, bob, grah …
  • 400 g rezancev
  • 1 limona
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 žlice narezanega drobnjaka
  • sol
  • poper
  • parmezanovi ostružki, ko postrežemo

Priprava

1.

Zelenjavo očistimo, operemo in, če je potrebno, narežemo. Rezance skuhamo v zadostni količini slane vode po navodilih z embalaže. Zadnjih 5 minut kuhanja vodi dodamo še vso zelenjavo.

2.

Medtem nastrgamo lupino polovice limone in iz cele iztisnemo sok. Skupaj z gorčico, oljem in malo črnega popra ga damo v malo ponev in rahlo segrejemo, da dobimo gladko omako.

3.

Testenine in zelenjavo odcedimo, 4 žlice vode, v kateri so se testenine kuhale, pa dodamo limonovi omaki. Testenine z zelenjavo damo nazaj v posodo, omako segrejemo, ji dodamo skoraj ves drobnjak in jo prelijemo po testeninah. Vse skupaj nežno premešamo, razdelimo na 4 krožnike in vsakega po vrhu posujemo z malo popra, parmezana in prihranjenega drobnjaka.

30