Sestavine

  • 400 g špagetov
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • ščep posušenega čilija
  • 220 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 200 g sardin s paradižnikovo omako iz pločevinke
  • 100 g črnih oliv brez koščic
  • 1 žlica kaper
  • manjša pest sesekljanega peteršilja

Priprava

1.

V veliki količini vrele osoljene vode po navodilih iz embalaže skuhamo špagete. Medtem pripravimo omako tako, da v srednje veliki ponvi segrejemo olje in na njem kakšno minuto pražimo strta stroka česna. Dodamo čili, pelate in sardine. Segrevamo 2 do 3 minute, vmes sardine s kuhalnico zdrobimo na manjše dele. Nato vmešamo še grobo narezane olive, odcejene kapre in skoraj ves peteršilj. Vse sestavine med seboj dobro premešamo.

2.

Testenine odcedimo, malo vode, v kateri so se kuhale, pa prihranimo. Vmešamo jih v omako, in če je potrebno, dodamo še malo vode, da jed ni preveč gosta. Razdelimo na 4 krožnike, posujemo s preostalim peteršiljem in postrežemo.

50