Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 250 g šampinjonov
  • 2 stroka česna
  • ½ šopka peteršilja
  • 1 manjše steblo stebelne zelene
  • 1 čebula
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • ½ rdečega čilija
  • 300 g špagetov
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Šampinjone očistimo in narežemo na debelejše rezine. Čebulo in česen olupimo, čebulo drobno sesekljamo, česen narežemo na tanke rezinice. Peteršiljeve liste in steblo zelene sesekljamo, čili očistimo semen in drobno sesekljamo (če uporabimo suh čili ga zdrobimo).

2.

V ponvi segrejemo žlico olja, dodamo gobe in jih na visoki temperaturi 3 minute pražimo, da porjavijo in se zmehčajo. Dodamo česen, pražimo še minuto in gobe preložimo v skledo, priložimo še peteršilj in premešamo.

3.

V ponvi segrejemo preostalo olje, dodamo čebulo in zeleno ter pražimo 5 minut, da se sestavine nekoliko obarvajo. Vmešamo paradižnik in čili, malo solimo, popramo in zavremo. Temperaturo zmanjšamo in omako nepokrito kuhamo 10 minut, da se nekoliko zgosti. Medtem v slanem kropu skuhamo špagete, jih odcedimo in zmešamo s paradižnikovo omako. Špagete obložimo z gobami in postrežemo.

29