Solata s prekajeno postrvjo in jajcem
Hranilna in hitro pripravljena solata.
Solata s prekajeno postrvjo in jajcem
Hranilna in hitro pripravljena solata.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2012
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 jajca
- 200 g mešane solate (mlada špinača, vodna kreša, rukola)
- 12 češnjevih paradižnikov
- ½ kumare
- 1 zrel avokado
- 4 mlade čebulice
- 250 g očiščene prekajene postrvi
vinegretski preliv
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlica grobo sesekljanih kaper
- sol
- poper
Priprava
Jajca v trdo skuhamo. Previdno jih položimo v vrelo vodo in kuhamo 7 minut, če želimo še rahlo mehek rumenjak, ali 8 minut, če želimo trd rumenjak. Ohladimo jih v hladni vodi, olupimo in narežemo na četrtine.
Solato operemo in posušimo. Paradižnik razrežemo na četrtine, kumaro olupimo in narežemo na kocke, avokado izkoščičimo, olupimo in narežemo na rezine, mlado čebulo narežemo. Vso zelenjavo enakomerno razporedimo na 4 krožnike. Na vrh položimo jajce in koščke prekajene postrvi.
Vse sestavine za vinegretski preliv zmešamo, vmešamo še žlico vode in solato pokapljamo s prelivom. Postrežemo jo s polnozrnatim kruhom kot lahko kosilo ali večerjo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.