Solata s piščancem in sezamom
Solata s piščancem in sezamom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2014
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi
- 85 g zamrznjene soje
- 1 velik korenček
- 4 mlade čebulice
- 150 g češnjevih paradižnikov
- šopek koriandra
- drobna pest listov tajske ali navadne bazilike
- 85 g mladih solatnih listov
- 1 žlička praženih sezamovih semen
preliv
- naribana lupinica 1 majhne limete
- sok majhne limete
- 1 žlička ribje omake
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlički sladke čilijeve omake
Priprava
Meso položimo v kozico in ga prelijemo s hladno vodo, da ga voda pokriva. Sojo damo v soparnik nad kozico. Ko voda zavre, kuhamo piščanca na nizki temperaturi 8 minut, nad njim pa se medtem v sopari kuha soja.
Medtem pripravimo preliv. V večji posodi zmešamo lupinico in sok limete, obe omaki in olje.
Pripravimo še zelenjavo. Korenje olupimo in narežemo na palčke. Čebulo narežemo na rezine, razpolovimo češnjeve paradižnike in nasekljamo koriander. Če so listi bazilike preveliki, jih nasekljamo.
Ko je piščanec kuhan, ga narežemo na rezine. Narezano zelenjavo, sojo in meso zmešamo s prelivom in porazdelimo po solatnih listih, ki smo jih razporedili po krožnikih. Posujemo s sezamovimi semeni in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.