Solata s korenjem, pomarančo in avokadom
Solata s korenjem, pomarančo in avokadom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2014
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 pomaranča
- 2 korenčka
- 35 g rukole
- 1 avokado
- sok ½ pomaranče
- lupina ½ pomaranče
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
Priprava
Korenje razpolovimo in ga z lupilnikom za zelenjavo narežemo na trakove. Avokado olupimo in narežemo na rezine, pomarančo olupimo in izrežemo krhlje (odstranimo tudi tanko kožico). Korenje, avokado in pomarančne krhlje damo skupaj z rukolo v skledo. Sok in nariban vrhnji sloj lupine polovice pomaranče zmešamo z oljčnim oljem. Preliv polijemo po solati, premešamo in začinimo po okusu.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.