Sestavine

  • 300 g korenja
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • lupinica in sok 1 limone
  • ½ žličke medu
  • ½ žličke polnozrnate gorčice
  • 250 g kuhane leče (lahko iz pločevinke)
  • ½ kumare
  • 80 g oprane rukole
  • 1 avokado
  • 50 g sira feta
  • Sol
  • Poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Korenčke ostrgamo ali olupimo in po dolgem prepolovimo, nato jih pomešamo z 1 žlico olja ter malo soli in popra. Razporedimo jih na pekač in pečemo 30 do 35 minut, da se zmehčajo in so ob robovih malo ožgani.

2.

Kumaro narežemo na koščke, avokado olupimo, mu odstranimo koščico in ga narežemo na rezine. Sir feta nadrobimo. Za preliv dobro zmešamo preostalo olje, limonovo lupinico in sok, med in gorčico. Ko je korenček pečen, ga zmešamo s preostalimi sestavinami, zabelimo in ponudimo.

Nasvet

Lečo lahko skuhamo tudi sami. Pred kuhanjem je ni treba namakati, kuhamo jo 45 minut (leča za hitro pripravo pa je kuhana že v 10 minutah).

5