Solata iz humusa in zelenjave z žara
Solata iz humusa in zelenjave z žara
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2015
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 bučki
- 1 velik jajčevec
- 8 žlic humusa
- sok 1 limone
- 1 majhen strok česna
- 1 žlička sumaka (po želji)
- 2 pesti rukole
- sol
- kruh čabata, ko postrežemo
Priprava
Bučke in jajčevec po dolgem narežemo na tanke rezine. Močno segrejemo žar ali rebrasto ponev. Rezine bučk in jajčevca pokapamo z malo oljčnega olja in jih pečemo nekaj minut na vsaki strani, da dobijo ožgane proge.
Humus razmažemo po servirnem krožniku. Zmešamo limonov sok, strt česen in sol, nato zmešamo z zelenjavo in polovico sumaka ter razporedimo po humusu. Na vrh damo rukolo in posujemo s preostalim sumakom. Ponudimo s čabato.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.