Sočno pečene račje prsi z jabolkom in sivko
Sočno pečene račje prsi z jabolkom in sivko
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2014
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 600 g račjih prsi
- sol
- poper
- 8 g moke
- 0,5 dl belega vina
- zelenjavna jušna osnova za zalivanje
- 1 sočno jabolko
- 10 g masla
- šopek sivke (samo listi)
- 300 g nežnega praženega krompirja za prilogo
- nekaj lističev melise, sveže mleti poper in semena granatnega jabolka
Priprava
Očiščene račje prsi v ponvi na srednje močnem ognju počasi rožnato spečemo (8 do 10 minut). Ponve ne naoljimo, saj prsi med peko spustijo dovolj maščobe.
Pečene prsi odstavimo, skoraj vso maščobo odlijemo in v ponvi popražimo moko, da porumeni. Zalijemo z vinom in med mešanjem kuhamo toliko časa, da vino izpari. Zdaj prilijemo juho, premešamo in prevremo.
Jabolko olupimo in narežemo na majhne kocke. Na hitro jih prepražimo na maslu in jih dodamo v vinsko omako. Po potrebi solimo in popramo, nato dodamo sesekljane lističe sivke.
Na vroče servirne krožnike položimo praženi krompir (pazimo, da je blagega okusa) in priložimo na rezine narezano meso. Prelijemo z omako, potresemo s sveže mletim poprom in semeni granatnega jabolka, dodamo lističe melise in takoj ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.