Sestavine

testo

  • 450 g mehke moke
  • 300 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1–2 rumenjaka
  • ščepec nastrgane lupine neškropljene limone
  • ribezova marmelada za nadev

snežna masa

  • 3 beljaki
  • 260 g sladkorja v prahu

čokoladna glazura

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 30 g kokosove maščobe

Priprava

1.

Vse sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo. Pustimo ga počivati približno pol ure. Nato testo razvaljamo 3 mm debelo in z modlom za krofe izrežemo lunice.

2.

Izrezane kekse zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Polovico lunic namažemo s snežno maso, ki jo pripravimo tako, da beljake zmešamo s sladkorjem v prahu. Vse kekse pečemo v prej segreti pečici pri 200 °C približno 10 minut.

3.

Čokoladno glazuro pripravimo tako, da čokolado za kuhanje in kokosovo maščobo raztopimo v vodni kopeli in gladko zmešamo.

4.

Ohlajene kekse namažemo z marmelado, jih sestavimo in konice pomočimo v čokoladno glazuro.

30