Sestavine

  • 2 velika sladka krompirja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica limonovega soka
  • 8 rezin pršuta
  • vodna kreša, ko postrežemo

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir olupimo, vsakega narežemo na 8 kolutov in jih solimo, povaljamo v olju in damo v pekač. Pečemo jih 20 do 30 minut, da so zlati in hrustljavi, nato jih ohladimo.

2.

Majonezo zmešamo z limonovim sokom. Rezine pršuta razpolovimo in z njimi obložimo rezine sladkega krompirja, na vrh pa damo še žlico limonove majoneze. Prigrizke zložimo na pladenj in okrasimo z vodno krešo.

Nasvet

Naj vas čas ne prehiti!

  • Zjutraj ali prejšnji dan lahko v pečici spečete rezine sladkega krompirja.
  • Tik pred prihodom gostov na vsako rezino sladkega krompirja položite rezino pršuta, okrasite z limonovo majonezo in prigrizke prestavite na servirni pladenj. Ko gostje potrkajo na vrata, pladenj položite na mizo in nazdravite s penino ali sveže iztisnjenim sokom!

 

13