Sladki krompir, obložen s pršutom
Sladki krompir, obložen s pršutom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2011
ČAS PRIPRAVE: 50 min
KOLIČINA: zaq 16 kosov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 velika sladka krompirja
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici majoneze
- 1 žlica limonovega soka
- 8 rezin pršuta
- vodna kreša, ko postrežemo
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir olupimo, vsakega narežemo na 8 kolutov in jih solimo, povaljamo v olju in damo v pekač. Pečemo jih 20 do 30 minut, da so zlati in hrustljavi, nato jih ohladimo.
Majonezo zmešamo z limonovim sokom. Rezine pršuta razpolovimo in z njimi obložimo rezine sladkega krompirja, na vrh pa damo še žlico limonove majoneze. Prigrizke zložimo na pladenj in okrasimo z vodno krešo.
Nasvet
Naj vas čas ne prehiti!
- Zjutraj ali prejšnji dan lahko v pečici spečete rezine sladkega krompirja.
- Tik pred prihodom gostov na vsako rezino sladkega krompirja položite rezino pršuta, okrasite z limonovo majonezo in prigrizke prestavite na servirni pladenj. Ko gostje potrkajo na vrata, pladenj položite na mizo in nazdravite s penino ali sveže iztisnjenim sokom!
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.