Sestavine

  • 200 g zamrznjenega drobnega graha
  • 200 g strokov sladkornega graha
  • notranji deli 3 glavic mehke solate
  • 50 g grahovih kalčkov
  • 2 pesti vodne kreše
  • 100 g krutonov

preliv

  • majhen šopek mete
  • majhen šopek drobnjaka
  • 150 g jogurta
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • ½ žlice sladkorja
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Zamrznjen grah damo v cedilo in ga postavimo pod vročo vodo le toliko, da se odtali. Pustimo, da se posuši. Stroke sladkornega graha vzdolžno razrežemo. Mehko solato razlistamo, srčke pa razrežemo na četrtine.

2.

Pripravimo preliv. Liste mete potrgamo s stebelc in jih damo v sekljalnik skupaj z drobnjakom, jogurtom, kisom in sladkorjem ter zmešamo v omako. Solimo jo in popramo.

3.

V velikem postrežnem krožniku zmešamo grah, sladkorni grah, solato, grahove kalčke, krešo in krutone. Preliv damo v skodelico, postrežemo ga posebej in ga z žličko polijemo po solati.

17