Sestavine

testo

  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 80 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 300 g breskev iz pločevinke

skutna masa

  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 250 g skute
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 2,5 dl kisle smetane
  • 2,5 dl sladke smetane

Priprava

1.

Iz navedenih sestavin zgnetemo krhko testo. Za pol ure ga damo na hladno.

2.

Breskve iz pločevinke dobro odcedimo in narežemo na tanke rezine.

3.

Pripravimo še skutno maso. Skuto zmešamo z jajci, sladkorjem, praškom za vaniljev puding in kislo smetano. Na koncu vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano.

4.

Testo razvaljamo in z njim obložimo tortni model. Ob robu modla testo nekoliko privzdignemo.

5.

Testeno podlago obložimo z breskovimi rezinami in po njih porazdelimo skutno maso.

6.

Torto pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 1 uro.

Nasvet

Namesto breskev iz pločevinke lahko uporabimo tudi sveže sezonsko sadje (jabolka, hruške, marelice, češnje …).

22