Skutna juha
Slastna mlečna juha.
Skutna juha
Slastna mlečna juha.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2011
KOLIČINA: za 3 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 100 g zrnate skute
- 30 g masla
- 2 žlici moke
- 5 dl mleka
- 1,5 dl sladke smetane
- sol
- 1 žlica narezanega drobnjaka
Priprava
V kozici segrejemo maslo in moko zlato rjavo popražimo. Prilijemo mleko in gladko zmešamo z metlico za sneg. Nato vmešamo skuto in rahlo kuhljamo približno 10 minut. Nazadnje vmešamo sladko smetano in še enkrat hitro zavremo.
Skutno juho po okusu solimo, in preden postrežemo, potresemo z narezanim drobnjakom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.