Sestavine

  • 200 g maslenih piškotov
  • 50 g stopljenega masla
  • 7 zrelih marelic
  • 2 lističa želatine
  • 300 g bele čokolade
  • 3 dl sladke smetane
  • 250 g kremnega sira
  • 85 g sladkorja
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • maslo za model
  • bela čokolada za okras

Priprava

1.

Dno in obod modla za pite premera 20 cm namastimo z maslom. Piškote damo v sekljalnik in jih drobno sesekljamo. Dodamo maslo in premešamo. Mešanico stresemo v model, enakomerno razporedimo po dnu in obodu ter utrdimo z žlico. Postavimo na hladno.

2.

Marelice operemo, izkoščičimo in tri drobno narežemo. Želatino namočimo v hladni vodi. Čokolado razlomimo in jo z decilitrom smetane med mešanjem raztopimo nad soparo. Želatino ožmemo, nato jo vmešamo v čokoladno mešanico, da se raztopi.

3.

V primerno veliki skledi zmešamo kremni sir in sladkor. Preostalo sladko smetano čvrsto stepemo in vmešamo v sirovo mešanico. Primešamo še čokolado in narezane marelice. Nadev vlijemo v pripravljen model in pustimo v hladilniku vsaj 4 ure ali čez noč.

4.

Preostale marelice narežemo na četrtine in jih položimo s prerezano stranjo navzgor v ponev ali na ploščo žara. Posujemo jih s sladkorjem v prahu in nekaj minut pečemo, da rahlo porjavijo. Pečene ohladimo in razporedimo po sladici. Pito okrasimo z belimi čokoladnimi ostružki in postrežemo.

41